Galatea sapuni i prirodna kozmetika nastali su u želji da savremenog čoveka vratimo prirodi i njenim blagodetima. Želja za prirodnom kozmetikom javila se veoma rano, još u toku studitranja Tehnologije kozmetičkih preparata na Tehnološkom fakultetu. Što se više produbljivalo izučavanje komercijalne kozmetike, to je bilo jasnije kakve sve negativne posledice može ona imati po zdravlje i lepotu čoveka.

Komercijalna kozmetika, dostupna svima i u svakoj prodavnici, uglavnom sadrži sirovine životinjskog, mineralnog i sintetskog porekla (nije ni čudo što vam koža posle nanošenja kreme može mirisati na naftu!). Prirodne sastojke, poput etarskih ulja i biljnih ekstrakata, sadrži samo u tragovima i koristi ih u marketinške svrhe. Posle dugotrajnog i upornog izučavanja tehnologije prirodnih proizvoda, uspeli smo da veštačke sirovine koje koristi komercijalna kozmetika, zamenimo prirodnim sirovinama biljnog porekla.

Tako smo stvorili prirodne sapune koji u osnovi sadrže biljna ulja i putere, etarska ili mirisna ulja visokog kvaliteta. Komercijalne antiperspiranse zanemili smo prirodnim dezodoransima na bazi kokosovog ulja. Napravili smo i prirodne balzame za usne koji neguju i blago ih boje prirodnim bojama. Sve naftne derivate iz industrijskih krema zamenili smo biljnim uljima i puterima i obogatili ih hidrolatima i etarskim uljima kako bismo stvorili prirodne kreme koje dubinski hrane kožu. Tenzide i SLS-e iz kupki smo izbacili i napravili šumeće kupke od potpuno prirodnih i bezbednih sastojaka kako biste mogli da uživate u mirisnom penušavom zadovoljstvu. Zahvaljujući mirisnim solima možete sebi priuštiti pravo SPA zadovoljstvo u vlastitom kupatilu.

Galatea kozmetika ne sadrži sirovine životinjskog porekla. Sve sirovine su u skladu sa COSMOS standardom kojim je regulisana proizvodnja prirodnih preparata sa ciljem da se zaštite i proizvođači i potrošači. Galatea sapuni i prirodna kozmetika zadovoljava uslove o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opšte upotrebe, što potvrđuju renomirane laboratorije za kontrolu kvaliteta.

Prirodna kozmetika

Kada se zasitite preparata “za negu lepote” koje vam servira komercijalna kozmetika, kada se u vama javi želja za istraživajnem i otkrivanjem novih proizvoda u službi zdravlja i lepote – probajte ručno rađenu prirodnu kozmetiku i sapune! Jer kada su prirodni sastojci u pitanju, retko kada možete pogrešiti. Prirodna kozmetika posmatra kožu kao organ sa svim njenim specifičnostima, a ne samo kao površinski sloj koji obavija naše telo. Koža poseduje sopstveni regenerativni mehanizam, a prirodna kozmetika joj pomaže i podstiče njenu prirodnu funkciju.

Prirodna kozmetika sadrži biljne sirovine: biljna ulja, putere, ekstrakte, hidrolate, macerate, etarska ulja. Ovi satojci su slični koži, ona ih prepoznaje i ugrađuje u svoje ćelije. U prirodnim preparatima, koji se rade prema COSMOC standardu, ne smeju se naći sirovine životinjskog porekla kao što su mast, loj, lanolin, što znači da ni jedna životinja neće umreti kako biste vi dobili svoju kremu za lice! Ovde nema ni naftnih derivata poput vazelina, parafina - oni su zamenjeni prirodnim masnim sastojcima.

Još jedna prednost prirodne kozmetike je to što uvek dobijate sveže pripremljeni preparat koji može biti izrađen baš prema višim zahtevima. Uvek znate koje sastojke sadrži, tako da je smanjena verovatnoća da ćete dobiti alergijsku reakciju. Naravno, uvek postoji mogućnost pojave alergije, ali je ona znatno smanjena u odnosu na industrijsku kozmetiku.

Nedostatak prirodne kozmetike može biti kratak rok trajanja, jer se ne koriste ili se upotrebljava veoma mala količina konzervanasa za očuvanje mikrobiološke čistoće. S toga je potrebno ovakve preparate čuvati na hladnom i tamnom mestu u originalnom pakovanje, najbolje u frižideru. Tako ćete dobiti i efekat hlađenja na koži!

100% prirodna kozmetika

Sadrži biljne sirovine

Bez naftnih derivata

Galatea kozmetika

Partneri


Nakon višegodišnjeg rada, kvalitet naših proizvoda prepoznali su kupci širom Srbije. Kako bismo omogućili svim potrošačima korišćenje naših proizvoda na vaš zahtev isporučujemo Galatea proizvode svim fizičkim i pravnim licima u Srbiji i Inostranstvu. Tako su se Galatea proizvodi našli u Beogradu, Inđiji, Novom Sadu, Nišu, Donjem Milanovcu, Kladovu, Kraljevo, Podgorici i ostalim gradovima.

Postanite i vi naš partner


Kontaktirajte nas

"Pogledaj duboko u prirodu i onda se sve bolje razume"- Albert Einstein -